Mecliste Kavga Edildi

Mecliste Kavga

Son zamanlarda biz yeni nesil olarak duyduğumuzda heyecanlandığımız, hele ki birazcık gündemi takip ediyorsak neler oluyor ki dediğimiz olaydır aslında mecliste kavga.

Mecliste kavga olduğu zaman aslında ne oluyor?

Mecliste kavga demek aslında bizim için önemli bir olay olsa da meclisin kendi içinde gayet sıradan bir olay. Bu sıradanlık ise bu işin sürekli olmasından kaynaklanıyor. Mecliste kavga olduğu zaman aslında kavga olmadığı zamankinden farklı bir olay olmuyor. Çünkü bugün Türkiye devletinde meclis çalışmalarına baktığımız zaman meclisin aldığı kararlar sadece iktidar partisinin sunduğu tekliflerden ibaret. Teklif üstünde bir değişiklik hakkı bile olmuyor partilerin çoğu zaman. Hatta bir zaman bir teklif üstünde muhalefetin sunduğu öneri kabul edilmişti de baya haberlerde olay olmuştu. Hatırlarsınız.

Kavga edenler kimler?

Baktığımız zaman mecliste bulunan kişilere teknik olarak hepsi bizim vekilimiz. Yani oraya bizi temsil etmesi için gönderdiğimiz şahıslar. Düşünsenize, bir olay olduğunu, bu olayda siz bir yere bir elçi, vekil göndereceksiniz. Kimi gönderirsiniz? Tabii ki sizin kafa yapınızda olan, sizi anlayan, sizin gibi düşünen, gerektiğinde sizden daha iyi cevaplar bulup çözümler üreten birini gönderirsiniz o olay yerine. Bu açıdan baktığımızda aslında bizim de Türkiye halkı olarak yaptığımız tam olarak bu. Biz de oraya bizim temsil edecek, bizim yapacaklarımızın aynısını orada yapacak insanları gönderiyoruz. Yani orada biz de olsak biz de kavga ederdik. Çünkü oradaki vekillerin tamamı bizim irademizle oradalar ve bizi temsil ediyorlar. Yani onlar kavga ettiğinde aslında kavga etmiş olan biz oluyoruz.

Mecliste kavga kime yarar

Mecliste neden kavga çıkar sorusuyla başlamamız lazım. Mecliste çıkan kavga sebebi anlaşmazlık oluyor. Ne üzerine olduğu değişse de anlaşmazlık oluyor. Bu anlaşmazlık sadece o an konuşulan konu üzerinden değil, genellikle temel fikir ayrılıkları üzerinden oluyor. Buradan da anlıyoruz ki aslında olayın ne olduğu değil, oradaki kişiler ve o kişilerin düşünceleri önemli olan.

Kime yarar diye sorarsak, eğer kavga sonucundan bazı vekiller meclisten atılsa, ihtar çekilip ikinci de uzaklaştırma alsa o zaman birilerinde yarayabilirdi. Çok da iyi kullanılabilirdi. Ancak kimseye kavga sonucunda bir şey olmayıp üstüne kavga bitince ertesi gün aynı kişiler aynı konuları müzakere etmek üzere toplanıyorlar. Bu zaten bizlere hiç bir fayda vermediğinin bir göstergesi değil mi?

Yorumlarınız benim için çok kıymetli. Lütfen kısa da olsa yorumlarınızı yapmayı ihmal etmeyiniz

Önceki yazım olan Maddepereste Müslüman Takviyesi başlıklı makalede insanların mala, mülke ne kadar talepkar olduğu ve Müslümanların bu mal düşkünlerine tavrının ne olması gerektiğini yazdım

Alakalı Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir